بخشی از متن مقاله بررسي تأثير سطوح مختلف شوري بر جوانه زني و شاخصهاي رشد دو رقم گياه کينوا :
سال انتشار : 1394
تعداد صفحات :21
بهمنظور بررسی تأثیر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی بذور گیاه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd), آزمایشی به صورت فاکتوریل دو عاملی با استفاده از عاملهای تنش شوری در پنج سطح (50/0, 31/4, 01/8, 78/11 و 52/15 دسیزیمنس بر متر) و ارقام گیاه کینوا (رقم Sajama و رقم Titicaca) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه آبیاری و زهکشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام گرفت. شاخصهای سرعت جوانهزنی, متوسط زمان جوانهزنی, طول ریشهچه وساقهچه و وزن تر وخشک گیاهچه اندازهگیری وشاخص بنیه گیاهچه محاسبه شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده اثر معنیدار سطوح مختلف شوری برسرعت جوانه زنی, طول ریشهچه (P<0.01), طول ساقهچه و وزن تر گیاهچه (P<0.05) بود. از طرفی اثر نوع رقم بر متوسط زمان جوانهزنی, طول ریشهچه, شاخص بنیه و وزن تر گیاهچه معنیدار گردید (P<0.01). همچنین اثر متقابل شوری و رقم بر سرعت جوانهزنی, متوسط زمان جوانهزنی, طول ساقهچه و وزن خشک گیاهچه (P<0.05) و طول ریشهچه و شاخص بنیه گیاهچه (P<0.01) معنیداربود. بر اساس نتایج به دست آمده استنباط میشود که گیاه کینوا به سطوح بالای شوری درمرحله جوانهزنی مقاوم بوده و میتوان نیجه گرفت که با اعمال مدیریت مناسب درمزرعه, استقرار این گیاه را در شرایط وجود آب وخاک شور تضمین نمود.